Home > Recepten

Runderrollade met maderasaus

400 gr runderrollade

4 eetl ongezouten boter

4 eetl bloem

4 dl natriumarme runderbouillon

2 uien

1 dl madeira

2 theel maïzena

Peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Sausjes
  • Bron: smullenhawk (recemtenlijst)

Bereiding

Omschrijving: Een lekkere rollade.... ook lekker met de feestdagen !



Verhit 3 eetlepels boter in een pan. Wrijf de runderrollade in met peper en bak deze in de hete boter bruin en gaar in circa 45 minuten. Leg de rollade op een voorverwarmde schaal en snijd deze in dunne plakken. Snijd de uien in ringen. Verhit de rest van de boter in een andere pan en roer er de bloem door tot deze lichtbruin wordt. Fruit hierin de uiringen. Schenk de bouillon erbij en roer tot een bruine saus. Schenk de madeira erbij. Bind de saus met een papje van de maïzena en 2 eetlepels water. Schenk de saus over de gesneden rollade.

Notities

Serveertips:

Garneren met een blaadje sla en een radijsje.

Wijnadvies:

Een lekkere droge rode wijn.