Home > Recepten

Bruine bonensoep vegetarisch

1 ui

1 teentje knoflook

200 gr champignons

1 groene paprika

50 gr boter

1 literblik bruine bonen

2 groentebouillontabletten

1 theelepel marmite

3 tomaten

peterselie

zout

peper

150 geraspte Goudse kaas.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Gera (Receptenlijst)

Bereiding

Ook deze variant staat garant voor een zwevend dekbed!



Ui en knoflook schoonmaken, ui snipperen.

Champignons in plakjes snijden. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Fruit in een flinke pan in de hete boter de ui glazig met het uitgeperste teentje knoflook. Schep zodra de ui glazig is de champignons en de paprika erdoor. Voeg na enkele minuten de bruine bonen, 1 1/2 liter water, de bouillontabletten en de marmite toe. Laat de soep goed doorkoken. Voeg de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en de fijngehakte peterselie toe.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

(Zelf schep ik aan het eind een beetje van de champignons eruit met een zeef, en pureer de rest van de soep met een staafmixer. Champignons daarna weer toevoegen. Maar de soep kan natuurlijk ook zo gegeten worden))

Geef de geraspte kaas er apart bij.