Home > Recepten

Brandnetel met verse kaas

Kaas:

2 l melk

2.5 dl yoghurt



500 gram brandnetels of de helft en de andere helft zevenblad

1 eetlepel olie

2 theelepels gemalen korianderzaad

1/2 theelepel kurkuma

beetje sambal

1 kleine ui

1 teen knoflook

1 1/2 dl room

beetje suiker en wat zout
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Salades
  • Bron: Inemieneke

Bereiding

Verse kaas: Breng in een pan 2 liter melk aan de kook en giet er 2 1/2 dl yoghurt bij. De droge melkbestand delen scheiden zich nu af van de melk. Giet alles door een doe die in een vergiet gelegd is. Vang het vocht op want dit kun je drinken of als huidlotion gebruiken (molkosan) Dit is vele malen goedkoper dan gekocht in de winkel. Laat deze substantie een half uur in de vergiet staan.



Snijd de groente fijn Doe de olie in een pan en bak de kruiden er in. Voeg de groenten toe en smoor de groenten in 10 minuten gaar. Doe er naar behoefte een beetje water bij. Snij de verse kaas in blokjes en voeg de suiker en het zout er bij, laat dit nu 3 minuten stoven. Roer de room er door en serveer dit met rijst of met hele dunne pannenkoekjes. (India's).