Dashibouillon met tofu en asperges |
|
dashi (Japanse basisbouillon, in droge vorm verkrijgbaar) 1 cm geraspte verse gember 150 gr tofu in blokjes 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel medium dry sherry 4 groene asperges in stukjes 100 gr rettich (daikon), grofgeraspt of in kleine blokjes 1 bakje daikoncress eventueel taisoy |
|
BereidingMaak 1 liter dashibouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de gember ± 10 minuten meetrekken.Zeef de bouillon en breng weer aan de kook. Besprenkel de tofu met de sojasaus en de sherry. Kook de asperges 2 minuten in kokend water en verdeel ze met de tofu en de rettich over voorverwarmde soepkommen. Schep de hete bouillon in de kommen en garneer met daikonkers en eventueel met taisoy. Traditioneel serveert men in Japan soep bij het ontbijt, de lunch en het diner als bijgerecht, niet als voorgerecht. De heldere soep (dashi) wordt doorgaans met kleine hoeveelheden fijngesneden garnituur in lakkommetjes met deksel geserveerd. Voor de niet heldere misosoep, geserveerd in grotere stenen kommen, wordt een sojabonenpasta door de dashi geroerd. |
Home > Recepten