Home > Recepten

Garnalen-noedelsoep

Voor de bouillon:

225 gr visafval (kop, graten en vel)

1 kleine doorgestoken en met 6 kruidnagel bestoken ui

1 stukje gember

11/2 liter water



Voor de soep:

de gezeefde bouillon

30 gr soba-noedels

225 gr gepelde garnalen

peterselie voor de garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de ingredienten voor de bouillon in een zware pan, breng de bouillon aan de kook en laat hem 20-25 minuten sudderen (laat hem niet te lang koken, anders gaat hij bitter smaken).

Schep ongerechtigheden van de oppervlakte en zeef de bouillon door een linnen doek of fijne puntzeef.

Giet de bouillon terug in de uitgespoelde pan.

Voeg de noedels toe en laat het geheel 5-10 minuten sudderen tot de noedels gaar zijn.

Doe de garnalen in de hete soep en schep de soep voor het serveren in kommen.

Garneer de kommen met kleine takjes peterselie.