Home > Recepten

Sumashi jiru (heldere basissoep)

Voor de bouillon:

1 kippenkarkas of 450 gr kipafval (botten, vel en ingewanden)

1 geschilde, grof gehakte wortel

1 grof gehakte kleine ui

2 stengels bleekselderij

1 liter water



Voor de soep:

de gezeefde bouillon

1 eetlepel droge sherry

2 eetlepels sojasaus

zout en peper naar smaak

125 gr gekookte kip in stukjes

1 wortel

4 takjes waterkers
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de ingredienten voor de bouillon in een zware pan, breng de bouillon aan de kook en laat hem 45-60 minuten rustig sudderen.

Schep het vet er regelmatig af.

Zeef de bouillon door een fijne linnen doek, kaasdoek of een puntzeef en doe hem terug in de afgespoelde pan.

Schil de wortel, trek groeven in de lengte van de wortel en snijd hem vervolgens in plakjes om er 'bloemen' van te maken.

Breng de bouillon aan de kook en voeg de sherry en de sojasaus toe.

Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de wortelbloemen en de kip toe en kook het geheel nog 5 minuten tot de kip heet en de wortel net gaar is.

Schep de soep in kommen en garneer met waterkers.