Home > Recepten

Curry udon (noodlesoep met kerrie)

1 blaadje nori, zeewier

100 gr surimisticks of imitatiekrab (D. Blue of Surimi)

4 bosuitjes

250 gr (eier)mie

1/2 eetlepel kerriepoeder

3/4 liter kippenbouillon

1 eetlepel suiker

1 eetlepel (Japanse) sojasaus

2 eetlepels medium dry sherry

1 eetlepel maïzena

2 eetlepels verse korianderblaadjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Noedels zijn een belangrijk bestanddeel in de informele, dagelijkse keuken in Japan, net als de pasta in Italië. Ze zijn makkelijk klaar te maken en te eten. Er zijn twee hoofdsoorten: de soba, de boekweitnoedels uit Tokio en het noorden van Japan en de udon, de noedels van tarwe uit het zuiden en Osaka.



Rol het blaadje nori op en knip het in flinterdunne reepjes.

Snijd de surimisticks schuin in stukjes van ± 3 cm.

Snijd de bosuitjes in stukken van ± 5 cm en snijd deze in dunne reepjes.

Breng in een pan ruim water aan de kook en laat de mie volgens de gebruiksaanwijzing wellen.

Roer in een pan het kerriepoeder met een scheutje bouillon door elkaar.

Voeg al roerend de rest van de bouillon, de sojasaus, de suiker en de sherry toe en breng de bouillon aan de kook.

Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en voeg dit al roerend aan de bouillon toe.

Laat de bouillon nog een paar minuten zachtjes doorkoken.

Giet de mie af en verdeel de mie over vier grote kommen.

Leg de stukjes surimi en de bosuitjes erop en schenk de bouillon erop.

Garneer met de koriander en de nori en serveer direct.