Home > Recepten

Bouillon met tempura

1 liter kippenbouillon (van 2 tabletten)

frituurolie

120 gr bloem

1 eiwit

400 gr stevige groenten in stukken (aubergine, champignons, uiringen etc.)

zout

6 rauwe gamba's

100 gr dunne mie

2 lente-uitjes in schuine plakken
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook. En verhit de olie (180 °C).

Roer een beslagje van de bloem, het eiwit en ± 21/2 dl ijswater.

Bestrooi de groenten met zout en doop ze, evenals de gamba's, in het beslag.

Frituur dit in de hete olie in enkele minuten goudbruin (= tempura).

Kook de mie in de soep in ± 7 minuten gaar.

Schep de bouillon, mie en lente-ui in grote kommen.

Geef de tempura erbij.

Serveer direct.