Home > Recepten

Soep, zoetzure

2 theelepels sesamolie

1 fijngesneden middelgrote ui

4 eetlepels geraspte verse gember

2 middelgrote wortelen in luciferdunne reepjes

150 gr shii-take in dunne plakjes

1/2 theelepel zeezout

250 gr tofu in blokjes

1/2 theelepel witte peper

3/4 liter groentebouillon

10 gr kort geweekte aramé (zeewier)

1/8 liter bruine rijstazijn

2 eetlepels honing

1 eetlepel gomasio



Tip: Maak gomasio zelf door 7 delen geroosterde sesamzaadjes met 1 deel zout fijn te malen.
  • Omschrijving recept: Soepen; Japans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie en fruit de ui, de gember, de wortel en de shii-take met het zout tot de ui glazig is.

Voeg de tofu en de witte peper toe en bak op middelhoog vuur nog 3-5 minuten.

Voeg de bouillon, de aramé, de azijn en de honing toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

Roer de gomasio erdoor en dien direct op.