Soep, zoetzure |
|
2 theelepels sesamolie 1 fijngesneden middelgrote ui 4 eetlepels geraspte verse gember 2 middelgrote wortelen in luciferdunne reepjes 150 gr shii-take in dunne plakjes 1/2 theelepel zeezout 250 gr tofu in blokjes 1/2 theelepel witte peper 3/4 liter groentebouillon 10 gr kort geweekte aramé (zeewier) 1/8 liter bruine rijstazijn 2 eetlepels honing 1 eetlepel gomasio Tip: Maak gomasio zelf door 7 delen geroosterde sesamzaadjes met 1 deel zout fijn te malen. |
|
BereidingVerhit de olie en fruit de ui, de gember, de wortel en de shii-take met het zout tot de ui glazig is.Voeg de tofu en de witte peper toe en bak op middelhoog vuur nog 3-5 minuten. Voeg de bouillon, de aramé, de azijn en de honing toe en laat het geheel nog 5 minuten koken. Roer de gomasio erdoor en dien direct op. |
Home > Recepten