Home > Recepten

Amuse met gemarineerde zalm

200 gr verse zalm

2 eetlepels Japanse zoete sojasaus

1 eetlepel rijstazijn

1 eetlepel saké

120 gr bloem

1 ei

arachideolie
  • Omschrijving recept: Amuses; Borrelhapjes; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm.

Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm en laat minstens 2 uur intrekken.

Zeef de bloem.

Klop het ei los met een vork, voeg 21/2 dl water toe en roer de bloem erdoor, zodat een glad beslag ontstaat.

Zet dit koel weg.

Verhit een laag olie in een wok tot ± 185°C.

Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ± 2 minuten rondom goudbruin.

Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen.

Serveer per persoon 3-4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus erbij.