Amuse met gemarineerde zalm |
|
200 gr verse zalm 2 eetlepels Japanse zoete sojasaus 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel saké 120 gr bloem 1 ei arachideolie |
|
BereidingSnijd de zalm in vierkante blokjes van 2 x 2 cm.Roer de sojasaus met de azijn en de saké door elkaar, schep om met de zalm en laat minstens 2 uur intrekken. Zeef de bloem. Klop het ei los met een vork, voeg 21/2 dl water toe en roer de bloem erdoor, zodat een glad beslag ontstaat. Zet dit koel weg. Verhit een laag olie in een wok tot ± 185°C. Wentel de zalmblokjes door het beslag, schud het teveel af en frituur de vis in gedeelten in ± 2 minuten rondom goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en laat afkoelen. Serveer per persoon 3-4 blokjes met zoetzure gember, wasabi en sojasaus erbij. |
Home > Recepten