Home > Recepten

Kinoko no Aemono (Champignons/lenteuitjesdressing)

400 gr champignons, liefst met een doorsnee van 5 cm

5 lente-uitjes

2 eetlepels shoyu (Japanse sojasaus)

4 eetlepels Japanse rijstazijn

3 eetlepels saké

1/2 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Paddestoelgerechten; Dressings; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Omdat de champignons in dit recept rauw blijven, is het van belang, zeer verse en perfecte exemplaren te gebruiken.

In plaats van de Japanse rijstazijn, kunt u eventueel 3 eetlepels witte wijnazijn gebruiken, gemengd met 1 eetlepel water en een snufje suiker.



Wrijf de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze, afhankelijk van de grootte, in vieren of in tweeën.

Snijd de lente-uitjes over de hele lengte, inclusief het groen, diagonaal in fijne ringetjes en hak die fijn.

Leg de champignons en de lente-uitjes in een schaal, voeg alle andere ingredienten toe en roer het geheel goed door.

Laat de champignons 5 minuten in de dressing marineren en roer het geheel opnieuw goed door.

Wacht nog eens 5 minuten en roer weer goed door.

De salade kan nu worden geserveerd.