Home > Recepten

Carpaccio, Japanse

200 gr entrecote

1/8 liter teriyakisaus (Amoy)

1 dl sojaolie

1 bosje radijs

3 bosuitjes

1 limoen

zout, versgemalen peper

3 eetlepels sesamzaad

1 zakje veldsla



Variatietip: Neem zonnebloempitten in plaats van sesamzaad.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de entrecote in met de teriyakisaus en laat het ± 10 minuten intrekken.

Verhit 3 eetlepels sojaolie, bak de entrecote aan beide kanten ± 1 minuut en laat de entrecote afkoelen.

Maak de radijs en de bosuitjes schoon en snijd de radijs en het witte gedeelte van de bosuitjes in reepjes.

Pers de limoen uit.

Klop een dressing van de teriyakisaus met het limoensap en de rest van de sojaolie, breng op smaak met zout en peper en schenk de helft van de dressing over de gesneden groenten.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Was de veldsla en verdeel hem met de andere groenten over twee borden.

Snijd de entrecote in zeer dunne plakken en leg die op de groenten. Besprenkel het vlees met de rest van de dressing en bestrooi de carpaccio met het sesamzaad.