Home > Recepten

Teriyaki gehaktballetjes

500 gr mager rundergehakt

2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

2 eetlepels fijngehakt vers selderijblad

1 ei

3 eetlepels broodkruim

zout en witte peper naar smaak

boter om te braden



Voor de saus:

1 dl sojasaus

witte peper naar smaak

1/2 eetlepel suiker

1/2 theelepel piment

1/2 theelepel gemberpoeder

1 stukje fijngesneden geconfijte gember
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het gehakt grondig met de peterselie, de bieslook en het selderijblad, roer er het ei en het broodkruim door en voeg naar smaak zout en peper toe.

Vorm het gehaktmengsel tot balletjes van 4-5 cm.

Bereid de saus door alle ingredienten in een pannetje op laag vuur te verwarmen.

Verhit de boter in een zware koekenpan.

Voeg de gehaktballetjes toe en blijf ze schudden, zodat ze niet vast bakken.

Braad de balletjes 5 minuten of tot ze aan alle kanten bruin zijn.

Giet de warme saus over de balletjes en laat het geheel, van het vuur af, 5 minuten marineren.

Serveer het gerecht in een voorverwarmde schaal.