Home > Recepten

Kipgehaktspiesjes met gember en koriander

500 gr kipgehakt

2 eetlepels maïzena

3 eetlepels Japanse sojasaus

1/2 eetlepel geraspte gemberwortel

2 eetlepels fijngehakt korianderblad

1 eetlepel sesamzaadjes

peper, zout

11/2 eetlepel zonnebloemolie

2 eetlepels mirin (zoete Japanse rijstwijn) of droge sherry
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het gehakt met de maïzena, 1 eetlepel sojasaus, de gemberwortel, het korianderblad, het sesamzaad en peper en zout en vorm er worstjes van.

Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze onder de hete grill of in een grillpan rondom bruin en gaar.

Verwarm intussen de mirin in een klein pannetje en laat de alcohol verdampen.

Voeg de rest van de sojasaus en een mespuntje zout toe en geef de saus bij de spiesjes.