Home > Recepten

Rundvlees sukiyaki

1 rode paprika

150 gr peultjes

4 bosuitjes

150 gr doperwtjes (diepvries of vers)

450 gr entrecôte of biefstuk

3 eetlepels ketjap asin

3 eetlepels droge sherry

1 eetlepel basterdsuiker

1 dl runderbouillon (van tablet)

1 eetlepel heldere honing

1 theelepel tabasco

1 eetlepel zonnebloemolie

300 gr rijst

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de paprika schoon door de zaden en zaadlijsten te verwijderen en snijd hem in reepjes.

Haal de peultjes af.

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Laat de doperwtjes eventueel ontdooien.

Snijd de biefstuk in grote dunne plakjes.

Breng de ketjap met de sherry en de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen.

Voeg de bouillon toe en kook alles nog 3 minuten door.

Neem de pan van het vuur en voeg de honing en de tabasco toe.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de peultjes, de bosui en de doperwtjes toe.

Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de paprika in ± 7 minuten bruin en gaar.

Neem de paprika uit de pan en houd ze warm.

Bak de plakjes vlees in het bakvet van de paprika in ± 3 minuten aan beide zijden bruin en gaar.

Verdeel de rijst met de paprika en het vlees over 4 borden en lepel de ketjapsaus erover.

Serveer direct.

Lekker met komkommersalade.