Sukiyaki 4 |
|
6 eieren 3 eetlepels olie 600 gr biefstuk in luciferdunne plakjes 1 bosje bosuitjes 8 30 minuten geweekte shii-take paddestoelen 150 gr shiratakenoedels 150 gr gekookte udonnoedels 250 gr Chinese kool 250 gr verse spinazie 2 bamboescheuten in driehoeken gesneden 1 kg konnyaku in plakjes 1 kg tofu in plakjes klaverblad of waterkers Voor de bouillon: 3 dl dashi of kippenbouillon 11/2 dl sojasaus 3 eetlepels mirin of zoete sherry 1 eetlepel suiker |
|
BereidingSnijd de bosuitjes diagonaal in stukjes van ± 1 cm.Kerf de hoeden van de shii-take paddestoelen in. Was de spinazie en verwijder de stelen. Week de shiratakenoedels 5 minuten en snijd ze in 10 cm lange slierten. Neem 6 kommen en klop in elke kom een ei los. Schik alle ingredienten op een grote schaal. Verhit de olie in een elektrische bakpan op tafel en bak het vlees in kleine porties bruin. Voeg de uien toe, schuif het vlees naar de rand van de pan en voeg evengrote porties van de andere ingredienten toe. Vermeng de ingredienten voor de bouillon en doe een beetje hiervan in de pan. Iedereen neemt nu wat van het gebakken voedsel en doopt het in het losgeklopte ei, dat het hete voedsel onmiddellijk glazuurt. Bak de rest van de ingredienten gedurende de maaltijd op dezelfde wijze als bij sukiyaki 3 beschreven. |
Home > Recepten