Home > Recepten

Varkensvlees, gefrituurd

4 plakken mager varkensvlees van ruim 1 cm dik

bloem, vermengd met zout en peper

2 losgeklopte eiwitten

125 gr vers broodkruim

olie om te frituren

1/2 krop Chinese kool

1 limoen in plakjes
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de randen van het vlees in om omkrullen te voorkomen en wentel ze door de bloem.

Schud overtollig bloem eraf en doop het vlees in het eiwit.

Strooi er daarna het broodkruim over.

Verhit de olie in een frituurpan of wok en bak 1 of 2 plakken tegelijk ± 5 minuten.

Haal het vlees uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

Snijd de plakken diagonaal in ruim 1 cm dunne repen en serveer het vlees op een bed van fijngesneden koolbladeren, gegarneerd met schijfjes limoen.