Home > Recepten

Hakata-mushi (Gestoomd varkensgehakt)

500 gr 2 minuten geblancheerde Chinese kool

3 geklopte eieren

400 gr varkensgehakt

2 eetlepels bloem

1 eetlepel sojasaus

1 mespuntje zout



Voor de saus:

6 dl dashi of kippenbouillon

3 eetlepels sojasaus

1/2 geperste teen knoflook

1 eetlepel maïzena
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bekleed de bodem van een beboterde cakevorm met 1/3 van de koolbladeren.

Vermeng 1/3 van het ei met het vlees, de bloem, de sojasaus en het zout.

Giet de helft van de rest van het ei over de koolbladeren en druk de helft van het vleesmengsel hierop.

Leg daarop weer 1/3 van de koolbladeren met een laag vlees.

Giet de rest van het ei over het vlees en bedek deze laag met de rest van de koolbladeren.

Druk het geheel goed aan en bedek de vorm met aluminiumfolie.

Breng in een grote stoompan met een goed sluitende deksel water aan de kook en stoom het vleesmengsel 50 minuten met het deksel stevig op de pan.

Vermeng 2 eetlepels dashi met de maïzena.

Breng de rest van de dashi aan de kook en voeg de sojasaus en de knoflook toe.

Roer er dan geleidelijk het maïzenapapje bij tot het mengsel dik wordt.

Leg een stuk vetvrij papier op de saus om velvorming tegen te gaan en laat de saus afkoelen.

Laat de Hakata-mushi tot kamertemperatuur afkoelen en snijd hem vervolgens in vierkanten of plakken.

Serveer het gerecht met de dipsaus.