Home > Recepten

Varkensvlees-groentestoofpot

2 eetlepels olie

500 gr varkensribbetjes in stukjes van 21/2 cm

30 gr dungesneden gemberwortel

3 eetlepels saké of droge sherry

4 eetlepels sojasaus

2 eetlepels suiker

75 gr haricots verts in stukjes van 5 cm

2 stengels bleekselderij in stukjes van 5 cm

75 gr bamboescheuten in dunne reepjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een grote bakpan, bak de plakjes gember even aan en haal ze er dan uit.

Doe de ribbetjes in de pan, zet het vuur hoog en bak ze aan alle kanten bruin.

Zet ze net onder water en doe de gember er weer bij.

Voeg de saké toe, dek de pan af en kook het geheel 1 uur.

Controleer de hoeveelheid water en voeg zo nodig meer toe.

Voeg, als het vlees klaar is, de sojasaus en de suiker toe en laat zonder deksel inkoken tot de saus stroperig is.

Doe intussen de bonen en de selderij met voldoende water en zout in een kleine pan en in kook ze 2-3 minuten bijna gaar.

Doe er na ± 2 minuten de bamboescheuten bij.

Verdeel het vlees over 4 borden en schik de groenten erbovenop.

Giet de rest van de saus erover.