Home > Recepten

Asperges en lamsvlees, Japanse roergebakken

8 witte asperges

zout

5 eetlepels olie

350 gr lamsfilet in reepjes

200 gr jonge peultjes

1 eetlepel geraspte gemberwortel

2 geperste teentjes knoflook

3 lente-uitjes in stukjes van 3 cm

1 dl kippenbouillon (van tablet)

1 eetlepel mirin (Japanse rijstwijn)

1/4 theelepel suiker

2 theelepels Japanse sojasaus (Kikkoman)

1/2 eetlepel aardappelmeel



voor de marinade:

2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn)

2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)

1/2 theelepel suiker
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Lamsvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm.

Roer alle ingredienten voor de marinade door elkaar.

Leg de asperges in de marinade en laat ± 30 minuten intrekken.

Verhit in een wok 3 eetlepels olie en roerbak de lamsfilet op hoog vuur 2 minuten tot het vlees bruin is.

Voeg de peultjes toe en bak ze 4 minuten mee (kook peultjes die niet meer zo jong zijn, ± 4 minuten voor).

Laat het vlees en de peultjes op keukenpapier uitlekken.

Gooi de olie weg.

Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de wok en bak de gember, knoflook en lente-ui ± 1 minuut.

Voeg de asperges met de marinade toe en bak ze 2 minuten mee.

Roer de bouillon, de mirin, 1/2 theelepel zout, de suiker en de sojasaus erdoor en breng het geheel aan de kook.

Voeg de lamsfilet en de peultjes toe en breng opnieuw aan de kook.

Schep alles goed om en serveer direct met gekookte Japanse tarwenoedels (udon).