Home > Recepten

Kip met okra, gestoofde

41/2 dl dashi of kippenbouillon

3 eetlepels mirin of zoete sherry

5 eetlepels sojasaus

2 in flinters gesneden kipfilets

11/2 dl dashi of kippenbouillon

6 okers, stelen verwijderd

1 blok tofu in plakjes

bamboescheuten in luciferdunne plakjes
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de okers in rondjes.

Vermeng de 41/2 dl dashi of kippenbouillon, de mirin of zoete sherry en de sojasaus en breng het mengsel in een ondiepe pan aan de kook.

oeg het kippenvlees toe en stoof het op matig vuur 10 minuten.

Haal de pan van het vuur en zet hem apart.

Doe de resterende dashi of bouillon met de okra, de tofu en de bamboescheuten in een sauspan en kook dit mengsel 2 minuten.

Leg het kippenvlees en de groenten in lage schaaltjes en giet er tot slot een kleine hoeveelheid van het kookvocht van de kip over.