Home > Recepten

Eenpanschotel met kip

2 eetlepels olie

500 gr dungesneden kipfilet

3 dl kippenbouillon

4 eetlepels sojasaus

2 eetlepels suiker

1 diagonaal gesneden wortel

1 middelgrote groene paprika in dunne reepjes

250 gr goed gewassen verse spinazie

8 30 minuten geweekte shi-take paddestoelen;

1 blok tofu in plakjes

1 bosje verse koriander

250 gr gekookte sobanoedels



Voor de saus:

6 eetlepels sojasaus

6 eetlepels citroensap

1 stuk daikonwortel als garnering

1 kleine rode Spaanse peper als garnering
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie aan tafel in een elektrische pan en bak de kip in kleine porties.

Vermeng de bouillon met de sojasaus en de suiker.

Schuif de kip, als die gaar is, naar de rand van de pan en doe van elke groente en van de noedels een beetje in de pan.

Bevochtig alles vervolgens met het bouillonmengsel.

Haal met een appelboor een stuk uit de daikon en stop de Spaanse peper erin.

Rasp ze samen fijn en schik ze in hoopjes op de borden.

Geef de sojasaus en het citroensap er in aparte kommetjes bij.

Als alle ingredienten gaar zijn, kan iedereen zich uit de pan bedienen.

U kunt een beetje daikon door de saus mengen en de groenten en de kip in de saus dopen.

De rest van de ingredienten wordt tijdens de maaltijd klaargemaakt.