Home > Recepten

Eeuwigheidspasteitjes

350 gr gemalen kipfilet

1/2 geklopt ei

2 eetlepels bloem

zout naar smaak

1/2 theelepel gemberpoeder

50 gr bloem

6 dl dashi of kippenbouillon

3 eetlepels sojasaus

2 eetlepels suiker

1 eetlepel saké of droge sherry
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Aantal Porties: 5
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het vlees, 2 eetlepels bloem, de gember en zout goed door elkaar en verdeel het mengsel in 10 porties.

Bestuif de handen licht met bloem en maak van het mengsel kleine platte koekjes.

Wentel de koekjes door bloem met een snufje zout.

Maak met de botte kant van een mes een ruitvormig patroon in de koekjes.

Vermeng de rest van de ingredienten in een grote bakpan en breng ze aan de

kook.

Doe de koekjes erin, met het ruitpatroon naar boven.

Schep het kookvocht over de koekjes en laat ze 3-4 minuten zacht sudderen.

Keer ze en laat ze nog 5-6 minuten sudderen.

Keer ze nogmaals en laat ze 2 minuten doorkoken, terwijl u het kookvocht over de koekjes schept.

Doe de koekjes over op borden en lepel er wat van het vocht over.