Home > Recepten

Taksuta-age (gefrituurde kip)

4 kipfilets

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel mirin of zoete sherry

1 eetlepel rijstazijn

2 eetlepels suiker

1 uitgeperste teen knoflook

50 gr bloem, vermengd met 1 mespuntje zout en peper

olie om te frituren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip in stukjes van 21/2 cm en vermeng deze met de rest van de ingredienten, behalve de bloem, in een diepe kom en laat de kip op een koele plek afgedekt 1 uur marineren; keer ze regelmatig om.

Haal de kip met een schuimspaan uit de marinade en wentel de stukjes door de bloem.

Verhit de olie tot 180°C en bak de stukjes kip in kleine porties in 2-3 minuten gaar.

Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Geef er desgewenst extra sojasaus als dipsaus bij.