Home > Recepten

Teriyaki met rundvlees

500 gr kogelbiefstuk in dunne reepjes

250 gr witte kleefrijst



Voor de marinade:

5 eetlepels sojasaus

2 eetlepel zoete sherry

25 gr gepelde verse gemberwortel in plakjes

1 eetlepel citroensap

1 ui in ringen

2 theelepels suiker
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de ingredienten voor de marinade in een ondiepe kom en laat het vlees, onder enkele malen keren, 1 uur marineren.

Kook de rijst.

Verwarm intussen de grill voor.

Haal het vlees uit de marinade en grilleer het 3-5 minuten; keer het een- of tweemaal en bedruip het met de gezeefde marinade.

Schep de warme rijst in 4 ingevette bakjes en stort ze op 4 borden.

Schep het vlees ernaast en giet het warme vleesvocht uit de grill erover.