Home > Recepten

Visrolletjes, gestoomde

4 scholfilets of tongfilets

4 2 minuten geblancheerde bosuitjes

175 gr garnalen

2 eetlepel ma´zena

1 theelepel sakÚ of droge sherry

2 geklopte eieren

1 mespuntje zout



Voor het glazuur:

1 eetlepel witte miso

1 eetlepel mirin of zoete sherry

4 hele steurgarnalen voor de garnering
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de visfilets en leg ze op een plat oppervlak.

Hak de garnalen fijn en vermeng ze met de ma´zena en de sakÚ.

Verdeel de garnalenvulling over de vis en lepel ze op een bergje in het midden van de filets.

Snijd het groen van de uitjes fijn en leg dat naast de garnalen.

Bak de eieren met een snufje zout kruimelig en leg een schepje ervan naast de ui.

Rol de filets op, waarbij u het dikkere gedeelte eerst over de vulling vouwt en zet ze met een cocktailprikker vast.

Zet ze in het bovenste deel van een stoompan (u kunt ook een gewone pan gebruiken; zet de visrolletjes dan op een rooster boven het kokende water).

Stoom ze in 10-15 minuten gaar.

Bestrijk de rolletjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd met het glazuur.

Snijd de rolletjes vervolgens in schijfjes en dien ze op, gegarneerd met de hele garnalen.