Home > Recepten

Forel, gebakken gevulde

4 kleine schoongemaakte forellen

olie



Voor de vulling:

4 eetlepels rode miso

2 fijngehakte bosuitjes

2 eetlepels suiker

1 eetlepel mirin of zoete sherry

1 eetlepel dashi of kippenbouillon

1 eetlepel geraspte gember

limoenschijfjes; voor de garnering
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Controleer of de koppen en staarten nog aan de vissen zitten.

Scheur 4 ruime vellen aluminiumfolie af en bestrijk ze met olie.

Vermeng de ingredienten voor de vulling in een sauspan en laat het geheel op middelhoog vuur in 4 minuten inkoken.

Leg de vissen op een stuk folie en duw de vulling in de holten.

Vouw de folie stevig om de vis en draai de einden in elkaar.

Bak de pakketten 12-14 minuten.

Serveer de vis in de gedeeltelijk geopende folie.

Garneer met de schijfjes limoen.