Home > Recepten

Garnalen-eicustard

4 shii-take paddestoelen

4 steurgarnalen

4 peultjes

30 gr taugé

5 geklopte eieren

1 stukje geraspte geconfijte gember



Voor de bouillon:

6 dl dashi

1 theelepel sojasaus

1 theelepel mirin of zoete sherry

1 mespuntje zout
  • Omschrijving recept: Garnalengerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Week de shii-take paddestoelen 30 minuten in heet water.

Laat ze uitlekken en kerf een kruisje in de hoed.

Blancheer de peultjes en snijd ze doormidden.

Breng de ingredienten voor de bouillon aan de kook, laat de bouillon afkoelen en zeef hem.

Klop de eieren erdoor en verdeel dit mengsel over 4 hittebestendige kommen.

Doe de taugé erin en leg de garnalen zo, dat de staarten te zien zijn.

Doe de peulen erbij en leg de paddestoelen erbovenop.

Breng in een stoompan water aan de kook, zet de kommen in de stomer of op een rooster boeven het kokende water, leg het deksel op de pan en laat op hoog vuur ± 2 minuten stomen.

Temper het vuur en laat de custard in 15 minuten stollen.

Om te controleren of de custard gaar is, prikt u een tandenstoker in het midden van de custard.

Als die er droog uitkomt, is de custard gaar.

Garneer met een stukje gember.