Home > Recepten

Garnalen in noripakjes

4 steurgarnalen

1 vel nori

4 sprieten bieslook



Voor de grillsaus:

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel mirin of zoete sherry
  • Omschrijving recept: Sushi; Garnalengerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen, maar laat de schaal om de staart zitten.

Houd de nori aan beide zijden boven een gasvlam om hem op te frissen en snijd hem in 4 repen.

Vermeng alle ingredienten voor de saus en bestrijk de garnalen ermee.

Bestrijk de norivellen met de saus en wikkel ze om de garnalen, maar bedek deze niet helemaal.

Grill de garnalen aan beide zijden 1 minuut onder een voorverwarmde grill, bestrijk ze intussen met de saus.

Bind ze vervolgens met een bieslookspriet vast.

Maak desgewenst de dubbele hoeveelheid saus en geef die er als dipsaus bij.