Bot, gestoofde |
|
11/2 dl saké of droge sherry 41/2 dl dashi of kippenbouillon 11/2 dl mirin of zoete sherry 11/2 dl sojasaus 4 kleine bot of tong 125 gr 2 minuten geblancheerde peultjes 1 stuk konnyaku citroenschijfjes als garnering |
|
BereidingVerwarm de saké zachtjes in een sauspan.Steek de drank aan en laat flamberen tot de vlammen vanzelf doven. Houd een deksel bij de hand voor het geval dat de vlammen te hoog opschieten. Voeg de dashi, mirin en sojasaus toe. Maak de vis schoon, maar laat de koppen en staarten zitten. Kerf de witte kant van de vis met een scherp mes in en doe de vis met de ingekerfde kant naar beneden in een grote ondiepe braadpan. Giet de bouillon erover en kook de vis 15-20 minuten zachtjes. Haal de vis uit de pan en leg hem met de ingekerfde kant naar boven op een bord; houd hem warm. Snijd het stuk konnyaku in rechthoekige stukken van 6 mm dik. Maak een snee in het midden en trek het eind van de plak erdoorheen, terwijl u hem draait. Leg de vis weer in het kookvocht en laat hem nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Verdeel de vis over 4 borden, schik de geblancheerde peulen en de konnyaku tegen de vis en lepel er wat van het kookvocht erover. |
Home > Recepten