Home > Recepten

Groente-crabpakketjes

10 ronde rijstvellen van 20 cm (toko, diepvries)

20 dunne groene asperges

zout, peper

200 gr komkommer in reepjes

1-2 bosjes waterkers

15 in de lengte gehalveerde crabsticks

3-4 eetlepels Japanse sojasaus
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Groentegerechten; Borrelhapjes; Japans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de rijstvellen naast elkaar op vochtige doeken, besprenkel ze met water, dek ze met vochtige doeken af en laat ze in 15 minuten zacht worden.

Kook de asperges in ruim kokend water met zout in 8-12 minuten beetgaar.

Vouw de rijstvellen dubbel en leg op elk rijstvel een 'bosje' vulling van komkommer, waterkers, asperges en crabstick.

Bestrooi de vulling met zout en peper en besprenkel met sojasaus.

Vouw de rijstvellen strak om de vulling en bewaar de rolletjes onder een vochtige doek.