Home > Recepten

Vijfkleuren noedels

250 gr ubonnoedels of somennoedels

1 liter water

11/2 dl dashi of kippenbouillon

1 diagonaal gesneden wortel

1 kleine koolrabi in blokjes

4 30 minuten geweekte shii-take paddestoelen;

125 gr haricots verts in 4 cm lange stukjes

2 eetlepels ma´zena

3 eetlepels sojasaus

4 eetlepels zwart sesamzaad
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de stelen van de shii-takes en snijd ze in plakjes.

Kook de noedels, zoals beschreven in het recept voor gegarneerde noedels.

Spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken.

Breng de bouillon in een sauspan aan de kook.

Voeg de wortel, de koolrabi, de paddestoelen en de bonen toe, doe een deksel op de pan en laat het geheel 8 minuten sudderen tot het net gaar is.

Vermeng de ma´zena met de sojasaus, doe dit papje bij de bouillon en laat de saus koken tot hij gebonden is.

Verdeel de noedels over 4 kommen en giet de groentesaus erover.

Strooi de sesamzaadjes ervoer en dien op.