Home > Recepten

Groenten met sauzen, verse

een selectie uit:

2 peultjes per persoon

1 kleine courgette per persoon

1 kleine wortel per persoon

2 haricots verts per persoon

1 shii-take paddestoel per persoon

1 daikonwortel in reepjes

1 grote koolrabi in vieren en in plakjes

1 dunne prei in 21/2 cm stukjes



Voor de soja- en citroensaus:

6 eetlepels lichte sojasaus

4 eetlepels vers citroensap



Voor de sesamsaus:

3 eetlepels sesamzaad

2 eetlepels mirin of zoete sherry

6 eetlepels sojasaus

4 eetlepels dashi of kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de groenten in een stoompan of vergiet boven kokend water, dek de pan goed af en laat de groenten 2 minuten stomen.

Vermeng de ingredienten voor de sauzen en verdeel ze over 8 kleine kommen.

schik de groenten decoratief op borden en geef de dipsauzen erbij.