Home > Recepten

Groente-rolletjes met pikante saus

1 winterwortel

1/2 ongeschilde komkommer

1 rettich

15 sprietjes bieslook

1 eetlepel geraspte gemberwortel

1 eetlepel fijngesneden ui

1 eetlepel azijn

een mespuntje suiker

zout

3 eetlepels sesamolie

4 eetlepels Japanse sojasaus

peper 1 theelepel geroosterd sesamzaad.
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Groentegerechten; Sausjes; Japans
  • Aantal Porties: 15
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 1 winterwortel, 1/2 ongeschilde komkommer en 1 rettich in reepjes en kook ze ± 1 minuut.

Spoel ze koud af en laat ze uitlekken.

Dompel 15 sprietjes bieslook 30 seconden in kokend water onder.

Knoop een reepje wortel, komkommer en rettich met bieslook vast.

Serveer met pikante saus van 1 eetlepel geraspte gemberwortel, 1 eetlepel fijngesneden ui, 1 eetlepel azijn, een mespuntje suiker, zout, 3 eetlepels sesamolie, 4 eetlepels Japanse sojasaus, peper en 1 theelepel geroosterd sesamzaad.