Home > Recepten

Tonijnsalade met nashi (Japanse peer)

1/4-1/2 theelepel zout

1/2 eetlepel geraspte gemberwortel

1 geperst teentje knoflook

1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd

300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik

1 fijngesneden rode ui

4 lente-uitjes in dunne ringen

3 grote tomaten in partjes

2 eetlepels geroosterd sesamzaad

1 eetlepel lichte Japanse sojasaus

1 theelepel rijstazijn

1/4 theelepel suiker

200 gr rucola of waterkers

1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in partjes

1-2 theelepels sesamolie



Variatie:

In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken.
  • Omschrijving recept: Salades; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel in de tonijnreepjes.

Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken.

Verdeel de rucola over de borden.

Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en leg het tonijnmengsel op de rucola.

Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel sesamzaad over.