Tonijnsalade met nashi (Japanse peer) |
|
1/4-1/2 theelepel zout 1/2 eetlepel geraspte gemberwortel 1 geperst teentje knoflook 1/2 fijngesneden groene chilipeper, zaadjes verwijderd 300 gr verse tonijn in lange dunne reepjes van ± 4 mm dik 1 fijngesneden rode ui 4 lente-uitjes in dunne ringen 3 grote tomaten in partjes 2 eetlepels geroosterd sesamzaad 1 eetlepel lichte Japanse sojasaus 1 theelepel rijstazijn 1/4 theelepel suiker 200 gr rucola of waterkers 1 grote geschilde Japanse peer (nashi) of niet te rijpe handpeer in partjes 1-2 theelepels sesamolie Variatie: In plaats van de tonijn rauw in de salade te verwerken, kunt u de vis ook ± 2 minuten in 1-2 eetlepels olie roerbakken. |
|
BereidingVermeng het zout, de gember, knoflook en chilipeper en wrijf het mengsel in de tonijnreepjes.Roer de rode ui, 3 lente-uitjes, 2 tomaten, 1 eetlepel sesamzaad, de sojasaus, de rijstazijn en de suiker door het tonijnmengsel en laat het mengsel afgedekt ± 20 minuten intrekken. Verdeel de rucola over de borden. Meng het tonijnmengsel luchtig met de sesamolie en de schijfjes peer en leg het tonijnmengsel op de rucola. Garneer de salade met 1 lente-uitje en 1 tomaat en strooi er 1 eetlepel sesamzaad over. |
Home > Recepten