Home > Recepten

Wokschotel, Japanse

300 gr Chinese paddestoelen

600 gr magere runderlapjes

1/2 rode, groene en gele paprika

10 lente-uitjes

250 gr bleekselderij

2 knoflookteentjes

1 stukje gember

2 Spaanse pepertjes

4 eetlepels sesamolie

30 gr cashewnoten

2 eetlepels Japanse sojasaus

2 eetlepels saké

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Japans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer die ± 15 minuten in wat sojasaus.

Snijd ook de groenten in fijne reepjes en maak de knoflook en de gember zo fijn mogelijk.

Verhit de olie in een wok en rooster de noten tot ze een licht korstje hebben.

Haal ze eruit en leg ze apart.

Doe het vlees in dezelfde olie en roerbak het gaar.

Doe er alle resterende ingredienten bij en roerbak nog 3 minuten tot de groenten knapperig gaar zijn.

Voeg als laatste de saké en een beetje sojasaus toe en laat nog 1 minuut bakken.

Kook intussen Chinese eiermie, rijst of Japanse spaghetti gaar, doe de wokschotel erover en garneer met de gebakken noten.