Home > Recepten

Sinaasappel-roomkwarkdip met Cointreau/zomerfruit

500 gr kwark

1 schoongeboende sinaasappel

2 eetlepels Cointreau

2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom

suiker

1 Galia meloen in partjes

800 gr gemengd rood fruit
  • Omschrijving recept: Sausjes; Nagerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de kwark in een zeef met kaasdoek ± 3 uur uitlekken.

Rasp de sinaasappelschil.

Schil de sinaasappel dik, snijd hem in plakken en snijd die in vieren.

Vermeng de uitgelekte kwark met de sinaasappelrasp en de Cointreau, klop er de slagroom en suiker naar smaak door en schep het mengsel in een kom.

Garneer de rand met plakjes sinaasappel.

Maak de meloen en het rode fruit schoon en geef die er apart bij.

Dip het fruit in de roomkwark.