Dessertrijst met kokos en abrikozen in bananenblad |
|
200 gr dessertrijst 3 dl kokosmelk (blikje, toko) 4 dl melk 1 zakje vanillesuiker 100 gr bruine suiker 12 halve abrikozen (blik) 1 mango in plakjes 1/2 liter vanille-ijs 4 bananenbladeren (toko) of stukken aluminiumfolie cocktailprikkers |
|
BereidingBreng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa; roer regelmatig.Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter). Schep op het midden van elk bananenblad 1/4 deel van de rijst, leg er 3 abrikozen op en strooi er 1 eetlepel suiker over. Vouw het blad tot een pakketje dicht en prik het met een cocktailprikker dicht. Leg de pakjes ± 10 minuten op de hete barbecue. Serveer ze warm met plakjes mango en een bolletje vanille-ijs. |
Home > Recepten