Home > Recepten

Dessertrijst met kokos en abrikozen in bananenblad

200 gr dessertrijst

3 dl kokosmelk (blikje, toko)

4 dl melk

1 zakje vanillesuiker

100 gr bruine suiker

12 halve abrikozen (blik)

1 mango in plakjes

1/2 liter vanille-ijs

4 bananenbladeren (toko) of stukken aluminiumfolie

cocktailprikkers
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de rijst met de kokosmelk, de melk en de vanillesuiker aan de kook en laat de rijst in ± 20 minuten zachtjes tot een dikke droge massa; roer regelmatig.

Roer de bruine suiker erdoor (houd 4 eetlepels achter).

Schep op het midden van elk bananenblad 1/4 deel van de rijst, leg er 3 abrikozen op en strooi er 1 eetlepel suiker over.

Vouw het blad tot een pakketje dicht en prik het met een cocktailprikker dicht.

Leg de pakjes ± 10 minuten op de hete barbecue.

Serveer ze warm met plakjes mango en een bolletje vanille-ijs.