Home > Recepten

Vanille-ijs met warme espressosaus

Voor de saus:

4 eetlepels koffielikeur

4 eetlepels bruine suiker

1 eetlepel boter

2 dl slagroom

0,75 dl espresso koffie van Piazza d'Oro Espresso

2 theelepels maïzena

1 theelepel cacaopoeder

gemalen kaneel



en verder:

1/4 liter vanille-roomijs

2 eetlepels geschaafde amandelen

4 ijscoupes, ijsbollenschep
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm in een steelpan de koffielikeur, bruine suiker, 3 eetlepels water en de boter tot de boter gesmolten en suiker opgelost is. Roer er de slagroom door en laat zachtjes inkoken tot een dunne, iets gebonden, saus.

Roer de maïzena, cacao, een mespunt kaneel en de espresso tot een papje en roer dit papje door de saus, zodat een dun gebonden saus ontstaat.

Verdeel het ijs in bolletjes over 4 coupes, schenk de warme espressosaus erover en garneer met amandelen.