Espresso-soufflé met partjes sinaasappel |
|
1 dl versgezette espresso van Piazza d'Oro Espresso, afgekoeld 21/2 dl slagroom 3 eidooiers 2 eetlepels fijne tafelsuiker 2 zakjes vanillesuiker gemalen kaneel 3 eiwitten zout geraspte schil van 1 sinaasappel partjes van 1 sinaasappel 100 gr Vooraf en Toe een ingevette soufflévorm van 1 liter inh. |
|
BereidingVerwarm de espresso en de slagroom samen (maar laat niet koken).Klop de eidooiers met de suiker en 1 zakje vanillesuiker dik en lichtgeel en meng er een mespunt kaneel door. Roer het espresso-roommengsel beetje voor beetje door de eidooiers. Doe het mengsel terug in de pan meng het sinaasappelrasp erdoor en laat het op laag vuur al roerende licht binden (iet laten koken! en daarna afkoelen. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze door het espresso-dooiermengsel. Verwarm de oven voor op 150°C. Doe het mengsel over in de ingevette soufflévorm en laat de soufflé in het midden van de oven in ± 20 minuten gaar worden. Laat de soufflé uit de oven eerst op kamertemperatuur afkoelen en daarna in de koelkast koud worden. Klop de Vooraf en Toe stijf met 1 zakje vanillesuiker en bestrijk de soufflé met een dikke laag room. Garneer met partjes sinaasappel. |
Home > Recepten