Home > Recepten

Watermeloen met banaan

1 grote watermeloen

6 gepelde bananen, elk in schijfjes gesneden

120 ml witte rum

30 ml Amaretto

het sap van 2 limoenen of 1 citroen

50 gr suiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Halveer de watermeloen, verwijder zoveel mogelijk het zaad en snijd met een scherp mes het vruchtvlees uit de schil. Verdeel het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een kom samen met de schijfjes banaan.

Meng in een kleine kom de rum, de Amaretto, het limoen- of citroensap en de suiker en roer tot de suiker geheel is opgelost.

Lepel het meloen-banaan-mengsel in de twee meloenhelften en giet de rumsaus erover. Laat tenminste 30 minuten in de koelkast staan of tot het moment van opdienen.

Plaats de meloenhelften op een dienschaal of in een mandje en serveer ze eventueel met wat opgeklopte slagroom.