Home > Recepten

Aardappelsoep 11

1 1/2 liter bouillon

1 1/2 kg aardappelen

4 grote uien

3 stoofpreien

50 gr vetstof

50 gr peterselie

peper, zout, nootmuskaat

tijm, laurier

een snuifje gemalen kruidnagel
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Reinig de uien, was ze en snijd ze in stukken.

Verhit de vetstof en fruit hierin de uien.

Voeg de bouillon en de kruiden toe.

Reinig de preien en schil de aardappelen.

Was ze en snijd de preien en de aardappelen in stukken van ± 2 cm.

Voeg ze bij de bouillon en laat ze in een gesloten pan gaar koken.

Verwijder eventueel de kruiden of het kruidentuiltje en zeef de soep.

Giet de soep in een soepterrine.

Was, droog en hak de peterselie fijn en strooi deze in de soep.