Home > Recepten

Garnalensoep Oostende

500 gr visafval

500 gr ongepelde garnalen

1 prei

1 wortel

1 dl blond bier

50 gr boter

2 eetlepels bloem

peper, zout



Als u per se tomatenpuree (1 eetlepel) en room (50 gr) wilt gebruiken, moet u die toevoegen voor de rest van de garnalen. De soep heeft dan een mooie, helderroze tint, maar de typische smaak verzwakt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Oostende)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak eerst de basis van de soep.

Dompel het visafval in 1 liter koud water en kruid lichtjes met peper en zout.

Pel de garnalen.

Voeg, als het water kookt, de in kleine stukjes gesneden prei en wortel en de pellen van de garnalen toe.

Houd de temperatuur 1 uur constant tegen het kookpunt.

Schep de boter in een pannetje en maak de helft van de garnalen fijn, liefst in een houten vijzel, zodat een soort roze pasta ontstaat.

Om dit gemakkelijker te maken, voegt u steeds een beetje visbouillon toe.

Zet het vuur laag.

Giet onder voortdurend roeren het bier bij de garnalenpasta en laat nog enkele minuten koken om een smeuïg geheel te krijgen.

Voeg dan de rest van de garnalen toe en haal de pan van het vuur.

Zeef de bouillon en druk de ingredienten goed uit.

Giet de inhoud van het kleine pannetje in de nog lauwe ketel van de bouillon.

Giet die er langzaam bij en blijf met een houten lepel roeren.

Controleer of er nog kruiden bij moeten.

Dien de soep zeer warm op.