Soep, Mechelse |
|
1 bloemkool 1 witte selder 4 uien 4 aardappelen 50 gr boter 3 liter bouillon 1/2 liter melk peper, zout bloemkoolbloempjes kervelplukjes tip: wilt u deze soep een burgerlijk tintje geven, voeg er dan kleine stukjes gekookte asperges aan toe. |
|
BereidingSnijd de groenten fijn en stoof ze aan in de verwarmde boter, zonder datze kleuren. Giet er de bouillon over. Breng aan de kook, voeg de aardappelen toe en laat zachtjes gaar koken. Kook intussen de bloemkoolbloempjes voor het garnituur gaar. Als de soep klaar is, kunt u haar mixen, kruiden en door een puntzeef halen. Werk af met kokende melk. Voeg de bloemkoolbloempjes toe en werk af met kervelpluksels. De kokende melk mag u vervangen door een liaison (een mengsel van room en eigeel) of kokende melk met een klontje boter. |
Home > Recepten