Home > Recepten

Poldersoep 1

1 pak soepprei

3 uien

50 gr boter

500 gr aardappelen

1 liter bouillon

peper, zout, nootmuskaat

1 liter melk

1 grote aardappel

20 gr boter

1 eierdooier

1/2 dl verse room

boter
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Reinig de prei, was deze en hak de prei fijn.

Reinig en was de uien en snipper ze fijn.

Smelt de boter, voeg de groenten toe en fruit ze.

Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes.

Voeg de aardappelen, de bouillon en de kruiden bij de gefruite groenten en kook alles gaar.

Mix de soep of draai haar door een roerzeef.

Voeg de melk bij de soep.

Schil en was een grote aardappel en snijd deze in kleine gelijke stukjes.

Kook de stukjes aardappel 5 minuten in licht gezouten water en laat ze uitlekken.

Bruin de boter en bak de aardappelstukjes bruin.

Roer in een soepterrine de eierdooier met de room los en giet er al roerend de soep bij.

Voeg tenslotte de stukjes aardappel en een noot boter toe.