Home > Recepten

Soep, Vlaamse

1 ui

150 gr spruitjes

1 grote tomaat

2 aardappelen

2 tomaten

1/2 groene paprika

1 1/2 liter bouillon

1 dl room of melk

1 eierdooier
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en was de ui, de spruitjes en de tomaat.

Schil en was de aardappelen.

Kook al deze groenten en maak er puree van.

Pel de 2 tomaten en snijd ze in stukjes.

Snijd de paprika middendoor; verwijder de zaadjes; was het en snijd het vruchtvlees in juliënne.

Werp de paprika in 2 dl kokend water en laat halfgaar koken (nog knappend als u erin met een vork prikt).

Kook de bouillon.

Voeg bij de kokende bouillon de puree.

Voeg na 10 minuten de juliënne van de paprika en de stukjes tomaten toe.

Laat dit alles even doorkoken.

Klop de room (melk) en de eierdooier in de soepterrine, giet de soep erbij en dien op.