Roerbakschotel, Belgische |
|
2 middelgrote uien 300 gr winterwortel 3 stengels bleekselderij 400 gr hamlappen in blokjes 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel kaneel zout en peper 4 eetlepels roerbakolie 1 dl bruin bier 2 theelepels majoraan Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare hutspotgroenten. Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen. |
|
BereidingPel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.Maak 300 gr winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken. Snijd 400 gr hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper. Verhit 4 eetlepels roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten. Voeg 1 dl bruin bier en 2 theelepels majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen. Lekker met aardappelpuree. Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare hutspotgroenten. Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen. |
Home > Recepten