Home > Recepten

Roerbakschotel, Belgische

2 middelgrote uien

300 gr winterwortel

3 stengels bleekselderij

400 gr hamlappen in blokjes

2 theelepels chilipoeder

1 theelepel kaneel

zout en peper

4 eetlepels roerbakolie

1 dl bruin bier

2 theelepels majoraan





Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare hutspotgroenten.

Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.

Maak 300 gr winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken.

Snijd 400 gr hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper.

Verhit 4 eetlepels roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin.

Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.

Voeg 1 dl bruin bier en 2 theelepels majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Lekker met aardappelpuree.



Tip: het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare hutspotgroenten.

Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.