Home > Recepten

Hutspot, Gentse 1

500 gr klapstuk

2 varkenspootjes

1/2 groene kool

1/2 koolraap

500 gr winterwortel

2 preien

1 flinke ui

kruidnagels, laurierblad, tijm

1 kg aardappelen

4 saucijsjes

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Varkensvleesgerechten; Belgisch (Gent)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat het klapstuk in water met wat zout 1 uur zachtjes koken.

Voeg de varkenspootjes toe en laat die nog een uur meekoken.

Neem het vlees uit de pan en kook in de bouillon de kleingesneden groenten en de in vieren gesneden aardappelen gaar (de ui komt, bestoken met kruidnagelen en laurier, in het midden).

Kruid met tijm en versgemalen peper.

Snijd het klapstuk in plakken, haal het vlees van de varkenspootjes en laat dit nog even meewarmen.

Bak de saucijsjes gaar en bruin en leg het vlees en de worstjes op de luchtig door elkaar geroerde hutspot.