Home > Recepten

Waterzooi met kalkoen, Gentse

1 blikje kippensoep

250 gr kalkoenfilet in reepjes

1 kleine winterwortel in plakjes

1 kleine prei in ringen

3 stengels bleekselderij in plakjes

2 eierdooiers

1/2 dl slagroom

zout, peper

2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kalkoen ± 10 minuten in 6 dl water.

Voeg de groenten toe en laat ze ± 3 minuten zachtjes mee koken.

Voeg de inhoud van het blik soep toe en laat de soep al roerend warm orden.

Klop de eierdooiers met peper, zout, de room en 4 eetlepels soep los.

Neem de pan van het vuur en roer het eimengsel erdoor.

Bestrooi de soep met de peterselie.

Lekker met grof bruinbrood.