Home > Recepten

Leverballetjes

250 gr kippelevertjes

100 gr reuzel (liever dan boter)

2 sneden witbrood zonder korst

peterselie

bloem

peper, zout

brood, boter en plakjes citroen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Belgisch (Ardennen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de lever fijn en voeg kruiden en zout naar smaak toe.

Vermeng alles goed met de reuzel, het verkruimelde brood en de fijngesneden

peterselie (de massa moet volkomen glad worden) en laat dit 2 uur staan.

Maak van de massa een lange rol, vorm dan kleine balletjes en wentel die door de bloem.

Pocheer de quenelles ± 10 minuten in zeer heet water met zout (Opgelet! Het water mag niet koken, anders kunnen de balletjes stuk koken).

Giet het water af en leg de balletjes op een voorverwarmde schotel.

Serveer met brood, boter en citroen.